Zoeken

Nationale buitenlesdag

 wordt weergegeven

Op 11 april deed Joppensz mee aan de Nationale BUITENLESDAG. Alle klassen deden 1 of meerdere lessen buiten. Het was heerlijk weer en iedereen genoot van het leren op deze manier. Zeker voor herhaling vatbaar!

 IMG 9639 IMG 9640

 

 

Verkeersles: fietsen op het plein

IMG 9600

Op 5 april waren er weer de praktijklessen VERKEER. De kleuters mochten hun vaardigheden laten zien door verschillende parcours af te leggen met de fiets op het plein. Er werden bochten gedraaid, handen uitgestoken, opgelet bij verkeerslichten en verkeerborden en er werd gelopen met de fiets. Een leerzame ochtend!

Naar de kinderboerderij

Op school is het (IPC) thema bij de kleuters LENTE. Daarom bezochten de kleuters van groep 1/2 a de kinderboerderij in de Merenwijk. Ze bekenen en aaiden heel veel jonge dieren. Maar het hoogtepunt was toch wel om een kuikentje vast te houden en te aaien. Van meneer Leon leerden we hoe dat moest.

IMG 9538 IMG 9509

Kerk- en schooldienst in de Vredeskerk

scholendienst 17  kerk-en schooldienst 17

Tijdens deze dienst stond het bijbelverhaal “arbeiders in de wijngaard” centraal. Kinderen uit de groepen 3 en 4 speelden het verhaal uit. Centraal stond de vraag: “hoe eerlijk is het als je na een hele dag werken hetzelfde salaris krijgt als mensen die maar een paar uur hetzelfde werk hebben gedaan”. Kinderen uit de groepen 6 & 7 hebben zich in een rechtszaak ook over deze vraag gebogen.

Na de dienst genoten we van koffie met appeltaart en van het sneeuwballenfestijn in het grasveld voor de kerk.