Zoeken

Minikoraal 2017

Leidens Onzet, 3 oktober, tijd voor de minikoraal.
Ook dit jaar weer gingen de leerlingen van groep 7 en 8 naar het Van der Werfpark om de vaderlandse liederen te zingen. Het weer werkte mee en het werd een geweldige heppening!

mini koraal Pieter Adriaansz. van der Werff - Leiden

Het in 1886 aangelegde park langs het water van het Steenschuur is vernoemd naar Pieter Adriaansz. van der Werff, burgemeester van Leiden ten tijde van het Beleg van Leiden in de Tachtigjarige Oorlog. Zijn standbeeld staat midden in het park.

Hutspot
Op 3 oktober viert Leiden zijn ontzet, dat plaatsvond op 3 oktober 1574. Leiden koos in 1572 de kant van Willem de Zwijger de Prins van Oranje. Het jaar daarop belegerde de Spaanse troepen de stad tot twee maal toe. Nadat de Spaanse troepen de belegering hadden opgegeven werden de stedelingen door de watergeuzen getrakteerd op haring en wittebrood. In het verlaten legerkamp ontdekte volgens de overlevering de arme weesjongen Cornelis Joppensz. de hutspot van pastinaak, uien, wortelen en vlees. Ook op school werd weer hutspot gegeten met alle kinderen.

Viering in de Vredeskerk 23-8

De start van het schooljaar werd ook gevierd in de Vredeskerk. Iedere groep heeft zich even voorgesteld en de andere kinderen hebben gezwaaid. Groep 7 speelde het toneelstuk van de "soepsteen. Een verhaal over samenwerken. Daarna gaven we onze kleurplaat aan iemand anders in de kerk en kregen we er ook een terug. Het was een mooie vierng.

soepsteen ruilen

Afscheid van groep 8

Op woensdag 5 juli nam groep 8 afscheid van Joppensz. Eerst werden de liedjes van de musical nog een keer ten gehore gebracht aan de kleuters en vervolgens vormde alle Joppensz leerlingen een erehaag waar groep 8 tussendoor liep, toegejuicht door de hele school. Daarna stonden we allemaal bij elkaar op het plein en vormde groep 8 een cirkel om ons heen. Knallend werd er afscheid genomen! Lieve groep 8 ters.....het ga jullie goed!

IMG 2661 1  IMG 2669 

Start schooljaar 2017-2018

Maandag 21 augustus, de vakantie is voorbij. De rode loper ligt uit! Meester Rinus en meester Coen verwelkomen de kinderen en de ouders van Joppensz op deze bijzondere dag: de eerste schooldag!

   opening schooljaar 17-18

Musical gr. 8

 De musical van groep 8 was weer geweldig. Wat heeft iedereen genoten van jullie optreden! SUPER!

musical 2