Zoeken

Kerstfeest op Joppensz

Op woensdag 19 december werd op Joppensz het kerstfeest gevierd. Op school werden de groepjes ouders en kinderen verwelkomt door juf Beatrix en juf Tine. Om 17:00 uur ging het eerste groepje naar binnen en kwamen ze in de klas het tafereel van de herberg tegen. Ook Jozef en Maria kwamen daar aan en Maria was zo moe en het kindje in haar buik zou snel geboren worden. Maar helaas, de herberg was vol. Gelukkig kon de herbergier ze een plekje aanbieden in een stal, maar dat was nog een stukje lopen tot we bij de stal waren......

8

Sint op Joppensz

Op 5 december kwam er hoog bezoek op Joppensz. Sinterklaas met 2 pieten kwamen bij ons op school! Ouders en kinderen ontvingen de Sint en zijn pieten op het schoolplein. Al gauw kwam de Sint in de klas en dat was een hele happening. We kregen van de Sint een prachtig cadeau.

s

Inspectie op Joppensz

De inspectie van het onderwijs heeft Joppensz dit schooljaar bezocht. Op 26 juni is de kwaliteit van het onderwijs op Joppensz als voldoende beoordeeld met zelfs een "goed" voor het pedagogisch klimaat (hoe leerlingen en leerkrachten met elkaar omgaan). Of, zoals één van de inspecteurs zei: "Ik voel dat ik hier mezelf kan zijn!"

We zijn blij met deze mooie beoordeling.

Ook de resultaten van de school zijn positief beoordeeld. Dat kan ook niet anders met een Cito score in groep 8 van 537 waar 535 het landelijk gemiddelde is.

Kortom:

CBS Joppensz:

“Een school waar je goed onderwijs krijgt en die er voor je is,

waar je een kans krijgt:

ook als je het even niet zo makkelijk hebt.

Een school om trots op te zijn!”

 

Dankdag voor gewas en arbeid

Woensdag 7 november was de dankdag voor gewas en arbeid. Alle groepen van Joppensz liepen gezamenlijk naar de Vredeskerk om dat te vieren. Lucas wist wat dankdag betekende, we zongen liedjes over delen met juf Tine en juf Beatrix vertelde het verhaal van de 5 broden en de 2 vissen. We brachten onze gave voor de voedselbank naar het podium en het was prachtig te zien hoe veel het was!

dankdag 4

Schoolreisje naar Blijdorp en het Archeon

                              blijdorp archeon

Op donderdag 7 juni gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje. Groep 1 t/m 4 naar diergaarde Blijdorp en groep 5 t/m 7 naar het Archeon. Het was een stralende en leerzame dag en iedereen heeft genoten!