Zoeken

algemeen groep 1/2a

 

Informatie groep 1/2 a.

Voor de goede orde hebben we nog wat informatie voor u op een rijtje gezet. 
Schooltijden Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8:30 uur tot 14:00 uur 
De schooldeur gaat open om 8:20 uur. De eerste bel gaat om 8:25, de tweede om 8:30 uur. De deur van de klas gaat om 8:30 uur dicht, dan beginnen we. In groep 2 moeten wij melding maken van afwezigheid of te laat komen, dus kom op tijd!!

Halen en brengen

Als u uw kind naar school brengt mag u natuurlijk nog even mee de klas in lopen en daar afscheid nemen. Het is verstandig snel afscheid te nemen. De kinderen vinden het vaak heel leuk om daarna nog even te zwaaien. 
Bij het halen verzoeken wij u in de hal te blijven staan. De juf roept uw kind dan als ze u ziet. Zo kan zij het overzicht houden op wie gehaald wordt. Wilt u nog iets aan de juf vragen, doet u dat dan als alle kinderen gehaald zijn.

Engels cookie

Bijna elke dag geven we een les in het Engels. Elke les duurt ongeveer 20 minuutjes. We werken met de methode 'Cookie and Friends'.  We lezen ook vaak Engelse prentenboeken.

Speelgoeddag

In groep 1/2 a mag uw kind alleen nog op vrijdag speelgoed menemen. Het is dan SPEELGOEDDAG! Wilt u daar rekening mee houden? Er staat een rode bak waar het speelgoed in moet als er toch speelgoed mee is.

Bijzonderhedenlijst

Naast de deur in de klas hangt een bijzonderhedenlijst. Op deze lijst kunt u bijvoorbeeld melden dat uw kind: later komt ivm een doktersbezoek, door iemand anders gehaald wordt, eerder opgehaald wordt, de volgende dag niet komt etc. Deze lijst lezen wij elke dag even door.

Schoolmelk en gruiten   groenten en fruit

Op onze school bestaat de mogelijkheid om schoolmelk te bestellen voor de gruitenpauze en/of de lunchpauze. Via de site www.schoolmelk.nl kunt u uw kind opgeven. Ongeveer 3 weken na het opgeven krijgt uw kind dan schoolmelk. NB. De eerste 2 dagen na een vakantie krijgt uw kind houdbare schoolmelk. Om ongeveer 10 uur eten we iets in de kring. Wij noemen dat de gruitenpauze. In deze pauze drinken we water of melk en eten we fruit of groenten. Wilt u sinaasappels e.d geschild meegeven. Hele appels verdwijnen vaak voor een groot gedeelte in de vuilnisbak. Beter is het om ze schoongemaakt in een bakje of zakje mee te geven. Er is een mogelijkheid om voor het hele schooljaar goente/ fruit te bestellen. Kosten €50,00 per jaar voor elke dag! Info bij juf Beatrix.

In de lunchpauze eten we brood met gezond beleg en drinken we water of melk. Als een kind heel langzaam is met eten en drinken kan het gebeuren dat iets niet opgaat. We hebben een half uur voor eten en drinken en dan gaan we verder met de les. We streven er wel naar 1 boterham te laten opeten. Wat niet opgaat geven we mee terug zodat u thuis kunt zien wat er gegeten is. Op de site kunt u onder informatie vinden wat het beleid is van Joppensz tenopzichte van eten en drinken.

Gymnastiek

Wij zijn met de kinderen veel in het speellokaal te vinden om te gymmen met groot en klein materiaal of om te dansen of spelletjes te doen. Gymmen met groot materiaal is altijd op woensdag. Wilt u zorgen voor gymschoenen op school die uw kind makkelijk aan en uit kan doen. En deze voorzien van de naam van uw kind. Géén balletschoenen omdat deze geen grip hebben bij het gymmen met groot materiaal. Géén veterschoenen svp. Wèl klitteband of elastieke sluiting.

Mededelingen

Buiten de nieuwsbrief (die u via de mail kijgt) hangen wij naast de deur mededelingen over activiteiten en wetenswaardigheden van de groep. Op onze website van Schoudercom vindt u de actuele informatie van onze groep in een blog.

Flip de beer       flip de beer 

Flip is onze logeerbeer. Elk weekend mag hij bij iemand uit de klas logeren. Op vrijdag gaat hij mee en op maandag mag hij weer mee terug. Flip heeft een eigen koffertje en een eigen schriftje. Daarin staat wat hij allemaal heeft meegemaakt. U mag er ook in schrijven. Uw kind mag dan op maandag vertellen over de logeerpartij. .

Godsdienstige vorming

Op school gebruiken we voor Godsdienstige vorming, de methode Kind Op Maandag. Elke week wordt er een verhaal verteld van Mies en Max. Dat zijn twee kinderen die meemaken wat er die week centraal staat in de Bijbelverhalen. We gebruiken daarbij de poppen van Mies en Max. Elke week worden er twee Bijbelverhalen verteld. Via de site www.kindopmaandag.nl kunt u op de hoogte blijven met waar we mee bezig zijn. Ook in de nieuwsbrief kunt u lezen wat er de komende tijd aan de orde is.  

Op onze website kunt u informatie vinden over de school. Op schoudercom (de site waarop wij communiseren met ouders) kunt u actuele informatie vinden. 
Tenslotte Als uw kind niet op school kan komen, wilt u dan even de school bellen. Het liefst voor 08:30 uur. (Joppensz: 071-5130958)

juf Jantine(ma-di-wo)

juf Marjan(do-vr)