Zoeken

Groep 5

Afbeeldingsresultaat voor groep5
Hieronder vindt u de algemene informatie betreffende groep 5.
 
De vakken:
De meeste vakken zijn hetzelfde als in groep 4. Denk aan taal, rekenen, spelling, lezen en bijbelverhalen.
Taal en spelling gaat volgens de methode Taal Actief, voor rekenen gebruiken we Pluspunt en voor lezen gebruiken we de methodes Lekker Lezen en Nieuwsbegrip.
Voor de bijbelverhalen maken we gebruik van de methode Kind op Maandag. Ook worden er diverse bijbelse liederen aangeleerd.
Dit jaar hebben we voor het eerst aardrijkskunde en geschiedenis.
 Aardrijkskunde zal vooral gaan over kaartlezen en Nederland. We gaan ook al kennismaken met topografie (dit zullen maar enkele lessen en toetsen zijn). Bij geschiedenis zal vooral de ‘eigen geschiedenis’ centraal staan. Denk hierbij aan hoe de kinderen waren toen ze een baby of peuter waren. Maar ook de tijd dat papa en mama klein waren, wordt behandeld. En zelfs de tijd dat opa en oma naar school gingen. Voor aardrijkskunde/ topografie/ geschiedenis zullen de kinderen geregeld huiswerk meekrijgen om te leren voor een toets.
Twee keer per week besteden we tijd aan engels in de groep. Dit is volgens de methode Backpack, maar ook worden er andere vormen gebruikt.
Dit jaar is ook de methode Blits nieuw in de groep. Met deze methode leren de kinderen studievaardigheden. Ze leren onder andere om tabellen te 'lezen' en te maken en om samenvattingen van teksten te maken.
 
                                                                  
 Huiswerk:
Iedere dinsdag staat er op de site Nieuwsbegrip.nl een nieuwe actuele tekst klaar. De kinderen maken thuis de bijbehorende les op de computer.
Op dinsdag nemen de kinderen een reken- of spellingblad mee naar huis.
Via de methode Bloon kunnen kinderen thuis woorden oefenen op de computer die diezelfde week ook in de klas worden behandeld.
 
Spreekbeurt:
In groep 5 maken de kinderen ook kennis met het spreken voor een groep. De kinderen houden één keer een boekbespreking en één keer een spreekbeurt over een zelf gekozen onderwerp. Hierbij leren ze direct om (met behulp van ouders) een powerpoint-presentatie te maken.
 
 Gym:
Op  vrijdag hebben de kinderen gym van gymleerkracht meester Arjan. 
 
Gezonde school:
Joppensz wil graag een gezonde school zijn. Dit houdt in dat de kinderen als tussendoortje fruit, groente en andere gezonde producten mogen meenemen om te eten. Dit geldt ook voor de traktaties.
 
 
Joppensz Creatief: Op onze school worden er diverse creatieve activiteiten aangeboden waar de kinderen groepsdoorbroken, 4 weken achter elkaar aan werken. Hierbij komen verschillende werkvormen aan bod. Aan het einde van deze periode maken we een tentoonstelling van alle gemaakte kunstwerken. Kinderen en ouders kunnen dan het gemaakte werk komen bewonderen.
 
Kortom, een heleboel te doen in groep 5 met vooral veel plezier!