Zoeken

Nieuwe ouders

banner2013 - kopie

Welkom

Fijn dat u de website van onze school bezoekt. De website is, samen met de schoolgids, bedoeld voor ouders van leerlingen van Joppensz en voor ouders die een basisschool voor hun kind zoeken.

Via onze website geven we u een beeld van onze school zodat u weet wat Joppensz u en uw kind kan bieden.
Als u een bezoek wilt brengen aan onze school, bent u van harte welkom. U kunt hiervoor een afspraak maken met de directeur, Beatrix van Maanen, via telefoonnummer 071-5130958.

Wij organiseren een aantal Open Dagen. U kunt dan tussen 9:00 uur en 12:00 uur gewoon even binnenlopen om een kijkje te nemen in de school. Wilt u weten wanneer? Bel even naar de school!

Hoe gaat het als uw kind bij ons op school komt?

Enkele weken voor uw kind 4 jaar wordt, krijgt u bericht vanuit de school. Voor uw peuter ontvangt u een voorleesboekje met informatie over de gang van zaken op school. Ook ontvangt u een uitnodiging voor u en uw peuter om een afspraak te maken met de leerkracht om te komen wennen in de nieuwe klas.

Wij hebben een continurooster (We beginnen elke dag om 8:30 en eindigen om 14:00 uur). Advies is om u om uw kind gedurende de eerste twee weken korter naar school te laten gaan. De eerste week tot 12:00 uur en de tweede week tot 13:00 uur. Dit is vooral omdat we merken dat kinderen erg moe zijn in de eerste periode. Natuurlijk moet e.e.a. wel passen bij uw kind en bij uw thuissituatie. Na deze wenperiode van twee weken gaat uw kind de hele dag naar school. Zolang uw kind 4 jaar is, is het nog niet leerplichtig. Is het dus nodig dat uw kind eens een dag thuisblijft om uit te rusten, dan is dat geen probleem.

Is uw kleuter 4 jaar, dan mag het naar de basisschool. Meestal heeft uw kind zijn/haar verjaardag al bij de peuters gevierd. Dat is voor een kind vaak het fijnst. Mocht u de verjaardag van uw kind in groep 1 willen vieren, neem dan even contact op met de leerkracht.

De eerste schooldag is vaak een heel spannende dag: voor uw kind en misschien ook voor u. Als het voor u en uw kind fijn is, mag u de eerste ochtend best wat langer blijven. Mocht het afscheid moeilijk zijn geweest, schroom dan niet om halverwege de ochtend even naar school te bellen om te vragen hoe het met uw kind gaat.